HR ketel

Een Hr-Ketel, ofwel een hoog rendementen ketel, heeft een rendement van meer dan 100%. Dat kan omdat een Hr-ketel ook de restwarmte benut, die bij standaard Cv-ketels door de schoorsteen vervliegt. Daardoor bespaar je veel geld op je stookkosten. Extra voordeel is dat een Hr-ketel ook nog eens goed is voor het milieu. Een premie drukt de prijs bij de aanschaf van een nieuw model.

Levensduur van CV-Ketels

Gemiddeld gaat een nieuwe Hr-ketel 12-15 jaar mee. Door een goede berekening te maken van de energiekosten van uw huidige Cv-ketel en dit te vergelijken met de energiekosten van een nieuwe ketel, kun je bepalen of het vervangen van de oude ketel rendabel is. Denk hierbij ook aan gebruiksgemak. Een oude ketel die continu storingen geeft, is erg vervelend, ook al heb je nog steeds de beschikking tot warm water. Een goede premie geeft je dan net dat laatste zetje om tot aanschaf over te gaan.

Biomassaketel of pelletkachel

Enkele alternatieven op de traditionele Cv-ketel en Hr-ketel, zijn de biomassaketel en de pelletkachel. Met deze modellen maken gebruik van bio energie, waardoor de uitstoot van CO2 lager wordt. In plaats van gas of olie worden houtsnippers of pellets gebruikt om het huis te verwarmen. Onderzoek vooraf of de ketels voldoende capaciteit hebben voor jou woonoppervlak.