Vochtbestrijding

Wat is er nu vervelender dan wanneer je last hebt van vocht in jouw woning in Vlaanderen. Vochtproblemen kunnen ontstaan door een lek dak, een scheur in de muur, vochtige muren, een gevel welke te nat is of bijvoorbeeld door een gesprongen leiding.

Eigenlijk zijn er veel manieren waarom je last kunt krijgen van vocht in jouw woning. Als dit het geval is dan is het slim om een vochtbestrijder in te schakelen om de vocht te laten verdwijnen.

Wat kunt je doen tegen vocht in jouw huis?

Het slimste is om een bedrijf in te schakelen om het vocht weg te laten halen. Zij kunnen vaak het probleem snel opsporen door hun jarenlange ervaring. Zo zullen ze bijvoorbeeld veel sneller dan de meeste mensen zien dat het vochtfolie niet goed is aangebracht en daardoor het vocht niet weg kan. Ook kan het zijn dat ze weten dat een luchtopening in de spouwmuur niet goed genoeg werkt. Ook kan het zijn dat ze weten welke soorten buizen een slechte aansluiting bezorgen.

Vochtbestrijder inhuren

Als je last hebt van vocht in de woning, dan wilt je eigenlijk nog maar een ding: je wilt verlost worden van het vochtprobleem. Het slimste is dan om een vochtbestrijder in te huren. Een vochtbestrijder inhuren zal je oplossing zijn naar een droge woning. Een woning welke veel aangenamer is om in te wonen. Ook zal het minder energie kosten om de woning te verwarmen wat zal leiden tot een lagere energierekening.

De voordelen van een vochtbestrijder inhuren

Als je een vochtbestrijder inhuren gaat dan zult je ontdekken dat deze je volop voordelen kan bezorgen. Graag bespreken we ze hieronder:

 • je hebt een drogere woning en minder last van vocht in jouw huis of op kantoor
 • doordat je een drogere woning hebt gaan je stookkosten omlaag
 • een drogere woning verhoogd tevens het woongenot
 • je hebt minder last van schimmels en ongedierte
 • je hebt dus een gezondere woning

Laat jouw woning controleren door een vochtbestrijder in te huren. Het is verstandig om preventief te werk te gaan. Je kunt een vochtbestrijder inhuren voor jouw woning en zo ontdekken of jouw woning optimaal beschermd is tegen vocht. Een controle van de kruipruimte, de zolder en de gevels is een goed begin.

Kosten en prijzen

Als je een vochtbestrijdingsbedrijf wilt inschakelen in dan is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de vochtbestrijding kosten zullen zijn. De kosten zijn van belang om te weten of je binnen jouw budget de vochtproblemen kunt laten verhelpen. Natuurlijk hebt je soms geen keuze en moet je wel een vochtbestrijder inschakelen. Je kunt dan snel weer een droge woning krijgen.

Om achter de vochtbestrijding kosten te komen is het slim om bij meerdere vochtbestrijders een offerte op te vragen. Natuurlijk is het belangrijk om naar de tarieven te kijken. Het is echter ook goed om te kijken naar de kwaliteit welke je mag verwachten. Het vochtprobleem moet natuurlijk wel opgelost worden. Ook is het zo, dat het belangrijk is dat je een garantie krijgt op het geleverd werk. Je wilt natuurlijk niet de volgende dag nogmaals een vochtprobleem hebben.

Vochtproblemen

Er zijn helaas ook volop huizen met vochtproblemen. Graag bespreken we enkele van de vochtproblemen en ook wat je hiertegen kunt doen. Het is natuurlijk vervelend als je last hebt van vochtproblemen. Het is echter wel zo dat je er snel actie tegen kunt ondernemen en zo volop kunt genieten van een droge en dus een aangename woning.

Welke vochtproblemen zijn er?

In Vlaanderen komen we vooral de volgende vochtproblemen tegen bij de meeste woningen:

 • Een vochtige gevel, doordat deze vocht doorlaat. Hierdoor krijg je vochtige muren met donkere plekken en loslatend behang
 • Een lekkend dak
 • Optrekkend vocht vanuit de kruipruimte
 • Een lekkage in de riolering of watertoevoer
 • Optrekkend vocht vanuit de spouwmuur
 • Verschillende andere vormen van vochtproblemen

Wat te doen bij vochtproblemen?

Als je last hebt van vocht in jouw woning dan is het slim om zo snel als mogelijk een vochtbestrijder in te schakelen. Op die manier zult je ontdekken wat er mogelijk is. Kijk naar de opties om een goede vochtbestrijder te vinden. Het is slim om bij meerdere vochtbestrijders een offerte op te vragen om zo te weten wat de kosten zijn. Ook is het slim om te ontdekken wat de kwaliteit is van de verschillende vochtbestrijders.

Als je een vochtbestrijder gaat inschakelen dan is het belangrijk om altijd voor kwaliteit te kiezen. Kies een vochtbestrijder welke je ook een goede garantie op het werk geeft. Zo weet je zeker dat het probleem snel en goed opgelost zal worden. Kies voor een vakman en bespaar op de kosten door offertes te vergelijken.